top of page

HDR Valokuvaus

​

HDR kuvassa otetaan yleensä 3-6 kappaletta valokuvia eri valotusajalla. Näin saadaan valokuvan kirkkaat ja tummat kohdat näkymään yksityiskohtaisina ja selkeinä kuvina. Valokuvauksen jälkeen valokuvat jälkikäsitellään tietokoneella yhdeksi kuvaksi jossa kaikki, niin valoisat kuin varjoisat kohdat saadaan toistumaan yhdessä valokuvassa.​

Miten HDR kuva syntyy?

​

HDR (High Dynamic Range) valokuvaus tarkoittaa valokuvaamisen tapaa missä valokuvaan saadaan paljon suurempi dynamiikan alue kuin tavallisessa valokuvauksessa. HDR valokuvassa tämä näkyy siten, että valokuvan kirkkaat ja varjoisat kohteet saadaan näkyviin yksityiskohtaisina ja valoisina kohtina. Usein pitkälle käsitelty HDR kuva näyttää upealta, yksityiskohtaiselta ja joskus jopa fantasian omaiselta valokuvalta, kuitenkin aidosta maailmasta valokuvattuna.

​

HDR valokuvaus sopii hyvin kaikenlaiseen käyttöön jossa halutaan jotain erilaista ja tavallisista valokuvista poikkeavaa. Hyvin tehty HDR valokuva kiinnittää katsojan huomion ja tuo monesti ihmetyksen tunteita. Hyviä käyttötarkoituksia HDR valokuvalle on monia. Usein miten HDR kuvia voidaan tuottaa  maisemista, rakennuksista, esineistä ja ajoneuvoista. Mahdollisuudet HDR kuvauksessa ovat lähes rajattomat.

Mihin HDR kuvaus sopii?
​
"HDR kuvia voidaan tehdä esimerkiksi maisemista, rakennuksista, esineistä ja ajoneuvoista."
​

Valokuvauksen toteutus

​

Valokuvausta suunnitellessa pyrin ottamaan huomioon vallitsevat sääolosuhteet ja suunnittelemaan kuvausajankohdan jolloin vallitseva valo tunnelma on parhaimmillaan. Valokuvauksen jälkeen käsittelen valokuvat HDR tekniikan mukaisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Valokuvaa voidaan käsitellä raskaasti tai kevyesti. Raskas kuvankäsittely tarkoittaa tässä tapauksessa valokuvan värimaailman vahvaa loistoa ja HDR valokuvalle tyypillistä epätodellisuutta. Kevyessä käsittelyssä valokuvaa ei käsitellä raskaasti jotta valokuvan autenttisuus säilyisi paremmin.

bottom of page